Ergonomija delovnega mesta

Zagotovo bi se strinjali z dejstvom, da je bivanje v lepem, urejenem in zdravem okolju je želja vseh ljudi. Večina se teh načel drži, kadar ureja domače okolje. V prostorih, v katerih preživljamo svoj prosti čas, poskrbimo za primerno svetlobo in jih opremimo z udobnim ter lepim pohištvom, narejenim iz zdravju prijaznih materialov. Zanimivo pa je, kako pogosto pozabimo na to, kadar urejamo svoj poslovni prostor. Namesto, da bi prilagodili prostor sebi, se mi sami prilagodimo prostoru. Pa temu ne bi smelo biti tako, saj ima oblika prostora lahko dolgoročne učinke, pozitivne ali negativne. Zavedajmo se, da v delovnem okolju preživimo tudi po 8 ur dnevno ali še več.

Ergonomija je prilagoditev delovnega okolja uporabniku. Ta zajema pravilno oblikovano delovno mizo, ergonomsko zasnovane delovne stole, primerno izbiro barv, materialov ter prilagajanje osvetlitve. Večji pomen daje pravilnemu opremljanju okolja ter skladnosti med pohištvom kot samemu zapolnjevanju prostora. V pravilno urejenem delovnem prostoru je naše delo kvalitetnejše, počutje pa bistveno boljše. Primerno oblikovano pohištvo preprečuje poškodbe, zaradi katerih bi lahko imel uporabnik trajne posledice.

V kolikor opremljate svoje poslovne prostore ali jih prenavljate, Vas vabimo, da nas pokličete. Z veseljem Vam bodo naši strokovnjaki pomagali ter Vam svetovali, da boste kar najbolj zadovoljni z izbiro in postavitvijo pohištva.

Napiši komentar